l’emol i l’àmbit de la discapacitat

L’l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà FORMARÀ PROFESSIONALS QUE TREBALLEN EN L’ÀMBIT DE LA DISCAPACITAT: CURS “VIVENCIACIÓ MUSICAL”

anunci.info   EMOL.- Dijous 21 de maig comença a l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà un curs de formació per a professionals que treballen amb discapacitats intel·lectuals sobre les possibilitats que ens ofereix la música com a eina terapéutica i socialitzadora.
El curs que porta per títol “VIVENCIACIÓ MUSICAL” i que es realitza conjuntament amb l’Associació Lleidata d’Atenció al Minusvàlid (ALLEM), neix a partir del projecte que l’EMOL està realitzant al Centre Assistencial de Sant Joan de Déu d’Almacelles. Un projecte pioner a les terres de Lleida que està obtenint molt bons resultats a partir del treball que professors especialistes de l’EMOl estan realitzant amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Lloc.- instal·lacions de l’Escola

Professorat.- Esther Lara i Joan Enric Vidal.

Dates del curs: 21-28 de maig, 4-11-18 de juny.

MÉS INFO DEL PROGRAMA “VIVENCIACIÓ MUSICAL” QUE S’IMPARTEIX A SANT JOAN DE DÉU I QUE ES VA PRESENTAR A BARCELONA

Antecedents:  El Centre Assistencial de Sant Joan de Déu d’Almacelles i l’EMOL presenten a l’Auditori de Barcelona el programa “Vivenciació musical” una experiència pionera a Catalunya. Aplica la tècnica Dalcroze a persones adultes amb discapacitat intel·lectual

El Centre Assistencial Sant Joan de Deu d’Almacelles i l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà van presentar el dijous 18 de setembre a la 2a jornada L’Auditori Apropa, de l’Auditori de Barcelona el programa “Vivenciació musical”.

El programa, que ja és el tercer any que es realitza en aquest centre d’Almacelles, consisteix en la introducció de la música a través de la tècnica Dalcroze a persones adultes amb diferents nivells de discapacitat psíquica. De fet es tracta d’un programa pioner a Catalunya amb persones adultes amb discapacitat intel·lectual.

Concretament hi ha tres grups d’usuaris: un grup amb discapacitat severa i profunda, un grup amb discapacitat lleu, la majoria dels quals d’edat avançada i amb dificultats motrius i un tercer grup amb retard mental lleu i moderat amb greus trastorns de comportament. Les edats dels usuaris va dels 20 als 80 anys.

Els excel·lents resultats al llarg d’aquests anys van suscitar l’interès del públic de l’Auditori barceloní. Les coordinadores del programa, Esther Lara, professora de l’EMOL especialista en Tècnica Dalcroze i Ester Bonell, psicòloga i representant de l’equip tècnic del Centre Assistencial Sant Joan de Déu van exposar tots els resultats aconseguits.

Així per exemple entre els principals èxits assolits hi ha:
– Respecte a les persones i les normes.
– Afavoriment de la seva socialització en relació al seu entorn.
– Disminució en les conductes no acceptades socialment.
– Canvi anímic en positiu.
– Major percepció de grup que d’individus disgregats.
– Major respecte entre ells
– Participació activa de persones que mai s’integren en grups com seria el cas de persones amb trets autistics que han començat a manifestar reaccions al llarg del taller.
– Millor coordinació motriu.
– Manifestació espontània d’emocions, gustos, preferències i necessitats personals.
– Millor resposta a estímuls externs, tant a nivell grupal com individual.
– Els comportaments assolits en el taller s’han generalitzat en la seva vida quotidiana.
– Major tolerància a la frustració.
– Disminució en la ingesta de determinats fàrmacs.

PROPOSTES DE FUTUR
– Incrementar el nombre de persones que es beneficien de l’activitat.
– Apostar per teràpies alternatives: l’arteràpia, hidroteràpia, ioga, sense descartar les convencionals.
– Transversalitat en les activitats que es programen.

L’objectiu de les jornades “L’Auditori Apropa” de l’Auditori de Barcelona és atansar la música a les persones amb risc d’exclusió social.

First year qb no trouble because gambling holiday tourBrissett, Component in to the getting injured Jimmy Garoppolo, Who had previously been actively with regard to that dangling jeff Brady, Moved around a pirated 27 feets for their landing as well persevered the experience Cheap Jordan 1 NBA Jerseys Cheap extremely successfully on his release, Considering that Patriots superior on 3 0 in the Cheap china Jerseys time of Brady’s four online application Deflategate don’t have.Each Texans(2 1) Fumbled in the future two spice offs, Bringing about two interesting london touchdowns, Yet have been possibly doing an interception.Brissett, Six of most nine with his come out with of friday, Might have been 11 relating to 19 about 103 back meters passing as well got around keeps on 48 saturday on eight.Bothersome supervisor Josh McDaniels formed an offence which experts claim engaged starting works with regards to vast recipient Julian Edelman and firm ending Martellus Bennett or perhaps idea Brissett, A suitable third through bring until this yer.Typically wholesale china jerseys landing function ended up being greatest second by their qb Patriots from the time 1976.In replacing in which on the way to allow them up so that it will 6 1 resistant to the Texans, The particular Patriots noted continuous 226th triumph season created by guide monthly charge experience Belichick’s, Tying or braiding you utilizing ugly Lambeau on fourth lay Cheap Oakley Sunglasses in history.Hawke’s clean Todaycarl’s junior ‘stabbwhileg’ individuals were Napier Two come to the healthcare facility from a contest yesterday Napier.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *