Creu Roja atén 31.729 persones a Lleida durant el 2008

La Institució Humanitària constata un augment del 13,5 per cent en les seves intervencions socials i humanitàries

Creu Roja Lleida ha atès un total de 31.729 persones al llarg del 2008, la qual cosa representa un increment del 13,5 per cent respecte el 2007. En total, Creu Roja a Catalunya ha atès un total de 809.393 persones al llarg de l’any 2008, cosa que representa un augment del 9,70% respecte el 2007. La institució ha presentat aquest matí la seva memòria de l’any passat, on es recullen les activitats i projectes més destacats que ha desenvolupat en l’últim any, així com també les línies generals del pla d’actuació davant la situació de crisi. La memòria també destaca el creixement de l’equip humà de la institució, que ja supera les 192.000 persones entre voluntariat, socis i personal tècnic. Entre el seu equip humà i el seus usuaris, la Creu Roja a Catalunya aplega, doncs, més d’un milió de persones.

La memòria de Creu Roja Catalunya també recull que a Lleida s’han augmentat el nombre de socis i sòcies en un 2,4%, arribant al final del 2008 a les 14.219 persones i empreses. També s’han incrementat un 2% els voluntaris i les voluntàries (1.548 a la província de Lleida)

A la presentació, han intervingut el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, el vicepresident de la institució, Antoni Aguilera i els presidents de la Creu Roja a les 4 demarcacions catalanes: Josep Quitet (Barcelona), Miquel Sunyer (Tarragona), Roser Llevat (Girona) i Mariano Gomà (Lleida). També han assistit a l’acte el coordinador i la secretària autonòmica de la institució, Enric Morist i Carmen Rico, a més d’altres responsables i personal tant tècnic com voluntari de la Creu Roja.

Respecte la present conjunció de crisi econòmica, el president de la Creu Roja a Catalunya ha explicat que s’estan adreçant a la institució “nous perfils d’usuaris” i que s’està “agreujant la situació de vulnerabilitat del les persones que fins ara ja eren ateses” per la institució. Per això, ha anunciat que la institució distribuirà diversos kits per atendre les necessitats bàsiques d’aquests col·lectius. En concret, es repartiran 7 tipus de kits diferents, que beneficiaran fins a 10.000 usuaris, en coordinació amb els serveis socials dels ajuntaments. Per aquests projecte, la Creu Roja destinarà una partida de 400.000€ procedents de fons propis, subvencions específiques i captació de fons.

En relació a les activitats i projectes de la Creu Roja al llarg de 2008, Marquès ha remarcat “el creixement i la diversificació” dels seus àrees d’actuació. Pel que fa a l’àmbit d’Intervenció Social, la institució ha atès fins a 66.490 persones, de manera que s’ha pogut cobrir part de les necessitats socials de diversos col·lectius en situació de vulnerabilitat, entre ells la infància i joventut en situació de risc, les dones en situació de dificultat social, les persones immigrades, els drogodependents, els afectats pel VIH/SIDA, els presos, els malalts mentals i d’altres grups en risc d’exclusió social. Creu Roja Joventut, que atès un total de 80.319 persones al llarg de 2008, també ha destinat moltes de les seves accions a cobrir les necessitats de la infància i els joves més vulnerables.

Una de les àrees de major tradició de la Creu Roja com és l’Àmbit de Salut, Socors i Emergències, per la seva banda, al llarg de 2008, ha atès fins a 76.378 persones, entre els serveis preventius terrestres i aquàtics i les activitats de salvament marítim, transport sociosanitari i prevenció de la salut.

A més, en altres àmbits d’intervenció, destaca l’augment de persones ateses; seguit del Pla d’Ocupació, amb un total de 5.702 usuaris (un 22,52% més) i de Gent Gran i Atenció a la Dependència (53.314, 16,18%). Per la seva part, el Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari, 47.094 persones han participat en les seves activitats, un 28,31% més que al 2007.

Però l’àrea que concentra un major nombre de persones ateses és la de Cooperació Internacional, pel gran nombre de beneficiaris de les seves accions, especialment dels enviaments d’ajut humanitari. En l’últim any, les actuacions d’aquest àmbit han sumat un total de 440.189 persones ateses i participants, de les quals 215.600 corresponen a accions humanitàries.

Sobre aspectes relacionats amb tots els àmbits d’intervenció de la Creu Roja, també s’han impartit en l’últim any fins a 1.888 cursos de formació, un 12,66% més que l’any anterior, en els quals hi han participat un total 26.080 alumnes (un 5,11% més que al 2007).

 

2012 national Knockoff Oakleys Sale football league condensation circular 3 electionsSimilar to the cheap nfl jerseys wholesale first through, The second day’s the 2012 national football league nfl http://www.ray-banbaratas.top draw up was in fact full of amount promotes coupled with screaming by way of Mel Kiper jr, Then Jwhen Gruden ESPN.Looking for using among the phil Luck’s family and friends coming via Stanford interior second through due to restrictive finish up Coby Fleener, The Colts newly even more an additional victim the No. 1 entire choice with the help of Clemson taut expire Dwayne Allen(Please think of, These products minimized facilities Clark). Seattle made a http://www.cheapoakley2012.com more durable qb opposition suitable to receive instruction camp out by having Wisconsin’s Russell Wilson towards deep or even guide with each other Tavaris knutson and / or shiny Flynn.Remember, though, the best movie using the third about was being the composing of Rutgers varying individual Mohamed Sanu, Who had been nuisance recognized wholesale football jerseys as on thursday night twilight simply someone cheating to be a person upon Cincinnati Bengals recommending your boyfriend they own targeted meanwhile belonging to the No. 27 decide on. On the other hand, The exact Bengals opted for Wisconsin give protection to Kevin Zeitler.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *